Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

pecipecipec

Odzivi:

1x komentirano

Matic Ahačič · Thursday, 2. October 2008 ob 18:09

Po objavi končnih in neuradnih rezultatih volitev se mnogim odpirajo vprašanja glede predsednika vlade in kako le ta sestavlja vlado. Mnogo je dejavnikov, mnogo je oseb, vsem pa je skupno, da stremijo k enemu cilju. Vzemimo tudi sami enak cilj, vendar za občutno manj kot dva miljona ljudi. Moja Vlada je sestavljena iz palačink ter nadeva in je veliko okusnejša od političnih:

Za Vlado sestavljeno za 4 ljudi potrebujemo:

Volitve:

 • cca pol litra mleka
 • 25 dag moke
 • 2-3 jajca
 • ščepec soli
 • maslo

Sestavljanje koalicije:

 • dva jajca
 • 20 dag sira (v trgovini je ponavadi že v kosu)
 • 15 dag šunke (pica šunka je povsem primerna)
 • 1 velika kisla smetana
 • začimbe

Najprej si moramo speči zadostno količino palačink. Za maso primerno zmešamo mleko, moko, jajca ter poskrbimo, da je masa ravno prav tekoča. Namastimo ponev in že smo na konju. Palačinke bodo občutno okusnejše, če bomo za maščobo uporabljali maslo namesto olja ali masti.

Med pečenjem palačink je dobro, za čimboljšo porabo časa, naribati sir. Ko so vse palačinke pečene, lahko začnemo sestavljati našo jed. Vzamemo dovolj velik pekač (robovi naj bodo veliki vsaj pet centimetrov) in nanj naložimo prvo plast palačink (toliko, da je dno dovolj pokrito).

spodnja plast

Za nadev bomo skupaj zmešali jajca in par zvrhanih žlic kisle smetane ter malo popra in soli, po vaših preferencah pa lahko dodate še origano. S tem bomo dobili premaz rahlo rumene barve, ki bo jed neverjetno obogatil. S tem namazom namažemo spodnjo plast in nato čez posujemo sir ter naložimo šunko. Nato nadaljujemo z izmenjavajočim dodajanjem palačink, namaza in kombinacije sira in šunke.

šunka in sir končano

Ob prihodu na zadnjo plast palačinke samo polijemo z ostankom nadeva ter sirom. Vse to vržemo za 20 minut v na 180 stopinj ogreto pečico. Vmes spremljamo jed in ko je sir zapečen, je gotovo. Pred postrežbo se pozanimajte pri sredini jedi, če je dovolj pregreto, saj nočemo mrzlo-tople jedi.

S politiko konsenza bi lahko odstranili origano, dodali koruzo, odstranili navaden sir, dodali kakšen “poseben” sir. Združevanje v koalicijo je veliko preprostejše, kot se zdi pred volitvami. Origano ne izključuje soli, ta pa ne šunke. Postanite prvi med enakimi in sestavite Vlado po svojem okusu. Če bo Pahor tako uspešen kot smo mi, pa bomo videli šele čez štiri leta. Tudi v časovnem okviru je naša Vlada boljša, saj za popolne rezultate potrebujemo le nekaj več kot pol ure.

Eksperimentirajte in uživajte v hrani!

Odzivi na ta prispevek - 1x komentirano:

 1. In evo dobra vlada,..

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License