Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

družba, politika

Odzivi:

Ni komentarjev

Matic Ahačič · Friday, 31. October 2008 ob 04:11

Z našo državo je nekaj hudo narobe. Ob tem ne mislim toliko na politične opcije, ki krojijo dnevno politiko, ampak bolj na samo ustrojenost države. Predvsem me zanima, zakaj nekatere odločitve padajo tako počasi?

Prvič: od 21. septembra je minilo skoraj en mesec, mi pa še vedno nimamo mandatarja, kaj šele vlade. Kljub temu, da se že skoraj eno leto ve, kdo bo kdo. Mogoče je preveč navidezne skromnosti. Zakaj ne moremo dobiti nekoga, ki bo rekel ta in ta je mandatar, in potem ta skuša prepričati parlament, da je njegova vlada res najboljša. Zanimivo je predvsem, kako lahko potem nastaja že koalicijska pogodba. Seveda je vodja pogajanj prav neobjavljeni mandatar. Kaj pa če Türk (po petih dneh!) na mesto mandatarja predlaga: Katarino Kresal?

Drugič: od 21. septembra je minilo skoraj en mesec, mi pa smo preživeli ubogo eno, pa še to ustanovno sejo, novega parlamenta. In mi jih plačujemo za kakšno delo? En delovni dan v mesecu? Bravo prijatelji, točno v mojo denarnico. Mogoče bi ravno parlamentarci lahko potrdili mandatarja in vlado ter sprejeli še par zakonov, namesto da cel mesec niso počeli nič uporabnega. Mogoče sem prestrog do njih, saj je trajalo kar nekaj časa, da je volilna komisija preštela glasove

Tretjič: Zakaj je od 21. septembra minilo dva tedna, da so prešteli vse glasove? Zakaj se glasove po pošti sprejema še cel teden po volitvah?

Seveda pa gre problematika dalje. Vsaki vladi se po volitvah oz. po njeni potrditvi ponudi t.i. 100 dni. 100 dni medijskega brezvetrja. V teh dneh naj bi se vlada ustalila, namestila in osvojila. Vendar – kaj ni 100 dni malo preveč? Dame in gospodje, na vlado se da strokovne ljudi, pa ne bo potrebna pripravniška doba, ki je smiselna samo pri ljudeh, ki ravnokar pritacajo iz fakultet.

Tako bomo od volitev do prave (pred mediji ne varne) vlade čakali polnih 130 dni, skrajšano tretjino leta.

Žal ima bodoča vlada še nesrečo trenutne situacije na ekonomskem trgu. Želimo ji dobro in skupaj počakajmo še 100 dni. Pa imamo čas? Priznam, da bo teh 100 dni za vlado mučnih, in da bodo sprejemali pomembne strateške ter politične odločitve, a ostala birokratska zamuda ni opravičljiva. Do naslednjih volitev naj bodoča vlada pohitri ves postopek odločanja o njej sami in pripravi časovno bolj učinkovito delovno mesto poslancem.

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License