Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

film, projektor

Odzivi:

2x komentirano

Mojca Bešter · Wednesday, 30. December 2009 ob 15:30

Na naših TV ekranih se je te dni začela predvajati prva sezona ameriške nadaljevanke Bruci, v originalu Greek.

Rusty Cartwright je bruc na fakulteti Cyprus-Rhodes. Njegova velika želja je, da bi se pridružil eni izmed bratovščin tako imenovanega grškega sistema. Na isti fakulteti je tudi njegova starejša sestra Casey Cartwright, ki je članica sestrščine številka ena v študentskem naselju, ZBZ oziroma Zeta-Beta-Zeta. Je ena izmed najbolj popularnih deklet, saj hodi z Evanom Chambersom, ki je član najbolj ugledne bratovščine Omega-Hi-Delta in eden izmed najbogatejših in tako tudi najbolj zaželenih fantov.

Bruci

Rusty je tipičen “piflar”, saj je vse do fakultete oddelal z odličnimi ocenami, je celo član častnih štipendistov in zagret fizik, ki si kar naenkrat zaželi zabave ter občutek pripadnosti neki bratovščini. Casey mu vsakršno pomoč pri iskanju primerne bratovščine odkloni, saj meni, da on pač ni tip človeka za bratovščine in naj se raje posveti znanosti in ocenam, tako kot do sedaj. Rusty pristane kot kandidat za brata v bratovščini Kapa-Tau, katere predsednik je Cappie, bivši Caseyjin fant.

Med Cappiejem, Casey in Evanom vlada posebna napetost, so opazen ljubezenski trikotnik z nerešenimi problemi. Tako se Rusty spopade z različnimi težavami; od tega, da se mora navaditi na študentski način življenja, na novo zgraditi in kontrolirati odnos z odtujeno sestro, njenim fantom in njenim bivšim fantom oz. njegovim predsednikom, do prvih ljubezenskih in prijateljskih težav.

Bruci je nadaljevanka, ki duhovito in simpatično prikazuje študentsko življenje v ameriških kampusih znotraj in zunaj grškega sistema braovščin in sestrščin. Spoznamo tako žurerski, odtrgani del kot tudi tradicionalnega, polnega starih običajev in navad. Nadaljevanka pokaže, kako očitno je grški sistem na fakulteti privilegiran, dobro financiran z zasebnim kapitalom in zato za nekatere nedostopen. Seveda je veliko stvari napihnjenih in stereotipiziranih, včasih namreč dobimo občutek, da na tej fakulteti ni izpitov, kolokvijev in ostalih študentskih obveznosti, vendar pa vse skupaj funkcionira odlično.

Bruci so zabavni, na trenutke zelo smešni, z odlično razvitimi karakterji. Seveda je poleg dobro napisane vloge pomembno tudi, kako je odigrana in celotni mladi ekipi igralcev uspeva maksimalno.

Kot sem že omenila, je osrednji lik Rusty Cartwright, ki ga igra Jacob Zachar. Rusty je nevpadljiv, suhljat, nekonflikten, zelo racionalen in inteligenten bruc. Pod “piflarsko” masko se skriva čustven fant, ki mu ni vseeno za starejšo sestro, družino in prijatelje. Je lik, ki želi in ugaja vsem. Njegova največja želja je pripadati bratovščini in za to je pripravljen prestopiti lastne meje, tudi če je v igri alkohol, ki ga pred tem še ni poskusil. Zaradi slabe izkušnje z njim hitro dobi vzdevek, ki se ga ne more znebiti, to je “Spitter” oziroma Pljuvalec.

Strani: 1 2 3 4

Odzivi na ta prispevek - 2x komentirano:

  1. American pie meets Dawsons Creek mash-up. Vendar postane po prvi sezoni zadeva rahlo dolgočasna, zelo predvidljiva in izgubi večino humorja.

  2. S tem se ne strinjam, saj se v drugi sezoni liki še bolj razvijajo in njihovi odnosi še bolj prepletejo. Vse pa pospremi veliko simpatičnosti in humorja. Tu mislim predvsem na karakterno komiko, ki je največ premore Dale, takoj za njim pa Rusty in Cappie. Mogoče je dogajanje med puncami res nekoliko bolj predvidljivo, kar pa ni moteče in daleč od dolgočasja. Tretja sezona pa ponudi še več romantične napetosti med liki, študentske zabave in smeha.

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License