Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

film, projektor

Odzivi:

2x komentirano

Mojca Bešter · Wednesday, 30. December 2009 ob 15:30

V prvi sezoni se Rusty uspešno, vztrajno in zabavno bori z vsemi težavami, ki nenehno prihajajo nad ubogega bruca. Domotožja sicer skorajda nima, saj ima poleg sestre v kampusu še sostanovalca Dalea, ki je veren, pobožen, a tudi “znanstveni” piflar. Poleg Dalea je tu še Calvin, kandidat za brata v konkurenčni bratovščini Evana Chambersa Omega-Hi-Delta, ki se enako kot Rusty bori za svoj obstanek, in z njim postaneta zares dobra prijatelja. Tako dobra, da je Rusty prvi, ki mu Calvin prizna, da je gej.

Rusty v prvi sezoni doživi tudi prvo ljubezen, ki se konča tako, kot se prva ljubezen mora – dramatično. Vse vzpone in padce Rusty preživi, celo veliko pridobi, saj na koncu postane polnopravni član bratovščine Kapa-Tau, s Casey zgradita dober in zaupen bratsko-sestrski odnos, letnik konča, kot ga mora, pa še bogatejši je glede ljubezenskih in žurerskih izkušenj.

Casey Cartwright, popularno, oboževano dekle in starejšo Rustyjevo sestro igra Spencer Grammer. Casey je tipično ameriško dekle, ki ima zato vse atribute: je lepa, mlada, blond, ima super fletnega, bogatega fanta s statusom in poleg vsega je še uspešna študentka.

Ob Brucih se boste vsekakor veliko nasmejali in spomnili na svoja divja študentska leta. To je nadaljevanka, ki vam bo predstavljala dnevno kratkočasje z vsebino, ki je ne boste želeli zamuditi. Prva sezona nam ponudi kvaliteten uvod v življenje na faksu, z dodelanimi karakterji, ob katerih se zabavamo in uživamo.

Kmalu ji Evan zlomi srce, saj jo prevara s kandidatko za sestro v njeni sestrščini Rebecco, in Casey si tako pridobi gledalčevo simpatijo. Še posebej potem, ko zaradi maščevanja in ljubosumja preživi strastno noč z “bivšim”, spoznamo resnično naravo njenega razmerja s Cappiejem. Tako že v prvi sezoni dobimo željo po ponovni združitvi razdrtega para, ki tekom sezone postaja vedno bolj verjetna.

Casey je iznajdljiva, pametna, sposobna in organizirana. Je vezni člen med njenimi sestrami in je odgovorna za socialno in kulturno življenje njene hiše. Je popolnoma predana in zvesta članica ZBZ, kjer je spoznala tudi najboljšo prijateljico Ashleigh. Kljub začetnemu šoku, da se je v njenem grškem svetu pojavil “piflarski” brat, je njegove prisotnosti vesela in se na brata v težkih časih celo opre. Njun odnos se izboljša in odločno stopi v čevlje starejše sestre. Rusty in Casey si tako stojita ob strani ne glede na vse in si varujeta hrbet pred starši in ostalim svetom.

Najbolj zaželen fant v kampusu je Evan Chambers, ki je poleg dobrega izgleda tudi veliko “vreden”. Izhaja iz premožne in ugledne družine, zaradi katere se od njega pričakuje veliko, zanj celo preveč. Vsa dekleta se zanj zanimajo izključno zaradi denarja, kar ga kdaj pa kdaj potre, vendar v večini primerov situacijo izkoristi v svoj prid. Tako se zgodi tudi to, da prevara Casey in jo zaradi tega izgubi.

Strani: 1 2 3 4

Odzivi na ta prispevek - 2x komentirano:

  1. American pie meets Dawsons Creek mash-up. Vendar postane po prvi sezoni zadeva rahlo dolgočasna, zelo predvidljiva in izgubi večino humorja.

  2. S tem se ne strinjam, saj se v drugi sezoni liki še bolj razvijajo in njihovi odnosi še bolj prepletejo. Vse pa pospremi veliko simpatičnosti in humorja. Tu mislim predvsem na karakterno komiko, ki je največ premore Dale, takoj za njim pa Rusty in Cappie. Mogoče je dogajanje med puncami res nekoliko bolj predvidljivo, kar pa ni moteče in daleč od dolgočasja. Tretja sezona pa ponudi še več romantične napetosti med liki, študentske zabave in smeha.

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License