Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

film, projektor

Odzivi:

2x komentirano

Mojca Bešter · Wednesday, 30. December 2009 ob 15:30

Njegov nenehen rival je Cappie, ki je v resnici njegov dolgoletni najboljši prijatelj iz otroštva. Ni treba poudariti, da je jaboko spora med njima Casey, saj je to več kot očitno.

Poleg Casey pa so tu še bratovščine, saj sta člana hiš, med katerima vlada največji razkol in borba. Evan na ven kaže podobo razvajenega bogataša brez vrednot, vendar pa se kmalu pokaže tudi kot dober, širokosrčen in občutljiv fant. Postane Calvinov “starejši” brat, kateremu nudi stoodstotno podporo, ko pride do nenačrovanega razkritja v bratovščini, da je gej. Izgube Casey ne prenese preveč dobro, saj se svoje napake in velike izgube še predobro zaveda. Kljub temu, da želi med njima probleme zgladiti, pa je za popoln par prepozno, saj mu Casey ne more več zaupati, hkrati pa zaradi situacije s Cappiejem tudi on ne njej. Evana Chambersa igra Jake McDorman.

Grška abeceda

Neukrotljivega, nedostopnega, nepopravljivega, živega barabona, žurerja z velikim Ž in nenehnega mentorja predstavlja Cappie. Cappie je fant, ki se ga punce na kampusu izogibajo, saj ga zanimajo le “muhe enovečernice”, žuri in bratovščina. A vendar je Cappie lik, ki postane najbolj zaželen med gledalkami. Le gledalke so namreč priča njegovi občutljivi plati.

Cappy definitivno ni prebolel Casey, čeprav kaže, dela in govori nasprotno. Njegovo hrepeneje po simpatični blondinki in obojestranska kemija med njima so več kot očitni in tega ne more skriti niti pred svojimi brati. Cappie je fant iz soseščine, ki prinaša veliko smeha, razburljivih dogodivščin, iskrene ljubezni in zvestobe. Kljub slovesu neukrotljivega žrebca vemo, da ko ga ujame prava (Casey), se bo slika definitivno spremenila.

Poleg romantičnega dela tega lika, občudujemo tudi njegovo prijateljstvo. Je zvest svoji bratovščini in članom do konca in dlje. Zanje je pripravljen storiti vse in iti čez vse meje, tudi fakultetna pravila. Je Rustyjev “starejši” brat, katerega sprva sprejme v svojo bratovščino le zaradi dejstva, da je Caseyjin brat, nato pa ga kasneje resnično vzljubi in med njima nastane prava bratska vez. Ravno zaradi njunega prijateljstva vezi obnovita tudi s Casey. Njun odnos se začne popravljati na prijateljski ravni, kljub temu, da je vsem jasno, da je v zraku nekaj več. Cappieja igra Scott Michael Foster.

Posebne omembe je vreden tudi Dale. To je lik, ki gledalcem definitivno povzroča največ smeha in dobre volje. Dale je, kot sem že omenila, veren, izredno tradicionalen fant, ki ne verjame v grški sistem in je celo izredno proti takšnim organizacijam. Zagovarja čisto življenje brez grehov, kar je popolno nasprotje življenju, ki ga predstavljajo bratovščine in sestrščine. Je Rustyjev sostanovalec, ki je prav tako “piflar”, vendar rahlo nevrotičen. Odločno in glasno nasprotuje Rustyjevim željam po vstopu v bratovščino in ga stalno nagovarja v nasprotno. Sam celo ustanovi svojo bratovščino Čistih, kjer kot predsednik širi čistost, zgledno življenje brez grehov in povezavo z Bogom. Verskih simbolov na njegovi strani sobe ne manjka in jutranjo alelujo iz budilke nesebično deli tudi z Rustyem.

Strani: 1 2 3 4

Odzivi na ta prispevek - 2x komentirano:

  1. American pie meets Dawsons Creek mash-up. Vendar postane po prvi sezoni zadeva rahlo dolgočasna, zelo predvidljiva in izgubi večino humorja.

  2. S tem se ne strinjam, saj se v drugi sezoni liki še bolj razvijajo in njihovi odnosi še bolj prepletejo. Vse pa pospremi veliko simpatičnosti in humorja. Tu mislim predvsem na karakterno komiko, ki je največ premore Dale, takoj za njim pa Rusty in Cappie. Mogoče je dogajanje med puncami res nekoliko bolj predvidljivo, kar pa ni moteče in daleč od dolgočasja. Tretja sezona pa ponudi še več romantične napetosti med liki, študentske zabave in smeha.

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License