Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

film, projektor

Odzivi:

2x komentirano

Mojca Bešter · Wednesday, 30. December 2009 ob 15:30

Kljub nenehnemu nasprotovanju glede bratovščin pa Rusty in Dale postaneta dobra prijatelja. Dale spozna tudi Calvina in ko izve, da je gej, ga povabi v svojo bratovščino, kjer bi ga radi naučili in podučili o nasprotnem.

Seveda vse dobronamerno, saj kmalu prizna in spozna, da ne more nikogar spreminjati. Dale, Calvin in Rusty predstavlljajo majhne tri mušketirje, ki se vsak na svoj način borijo za obstanek v študentskem življenju. Dalu je tudi več kot očitno všeč Casey in zanjo ter njeno sestrščino pristane v dobrodelno sodelovanje, pri katerem ZBZ naredijo poučno gledališko predstavo, Dale pa dogodek zaključi s koncertom svojega pro vernega rock benda.

Greek - dva utrinka

Dale je duhovit, življenjski, nevrotičen in tako tudi simpatičen lik, ki pomaga Rustyu uravnovesiti divje življenje v bratovščini z resnim akademskim znanstvenim življenjem častnega štipendista fizike. Lik Dalea igra Clark Duke.

Ob Brucih se boste vsekakor veliko nasmejali in spomnili na svoja divja študentska leta. To je nadaljevanka, ki vam bo predstavljala dnevno kratkočasje z vsebino, ki je ne boste želeli zamuditi. Prva sezona nam ponudi kvaliteten uvod v življenje na faksu, z dodelanimi karakterji, ob katerih se zabavamo in uživamo. Seveda gre tukaj omeniti ustvarjalca nadaljevanke, Patricka Seana Smitha, za katerega so Bruci prvi večji projekt, prej pa je sodeloval kot pisec pri večih že uveljavljenih nadaljevankah kot so Everwood, Supernatural in The Chronicle.

Pri nadaljevankah so najbolj pomembni liki – kako so ustvarjeni, ali so dovolj kompleksni, da se z njimi lahko poistoveti večina, in kako so odigrani. Bruci nam dajo vse troje. Prva sezona nam ponudi 22 delov, ki so razdeljeni na dve poglavji. Nadaljevanko so začeli predvajati leta 2007 na ABC Family in je takoj dosegla visoke rejtinge. Na IMDB je ocenjena z oceno 8.7 in v Ameriki poteka že tretja sezona. Januarja 2010 bodo tako začeli predvajati šesto poglavje.

Dobre zabave in smeha ob Brucih se lahko od decembra 2009 nadejamo tudi slovenski gledalci. Upam, da bo našemu občinstvu predvajana več kot ena sezona in to uspešno.

Strani: 1 2 3 4

Odzivi na ta prispevek - 2x komentirano:

  1. American pie meets Dawsons Creek mash-up. Vendar postane po prvi sezoni zadeva rahlo dolgočasna, zelo predvidljiva in izgubi večino humorja.

  2. S tem se ne strinjam, saj se v drugi sezoni liki še bolj razvijajo in njihovi odnosi še bolj prepletejo. Vse pa pospremi veliko simpatičnosti in humorja. Tu mislim predvsem na karakterno komiko, ki je največ premore Dale, takoj za njim pa Rusty in Cappie. Mogoče je dogajanje med puncami res nekoliko bolj predvidljivo, kar pa ni moteče in daleč od dolgočasja. Tretja sezona pa ponudi še več romantične napetosti med liki, študentske zabave in smeha.

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License