Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

film, projektor

Odzivi:

Ni komentarjev

Mojca Bešter · Wednesday, 30. December 2009 ob 17:42

Lepi. Bogati. Škandalozni. Glamurozni. Nedostopni. Svet manhattanovskih elitističnih srednješolcev s pomočjo Opravljivke postane odkrit in razodet celotnemu svetu. Serija Opravljivka (Gossip Girl), ki v Ameriki podira rekorde in tabuje, je jeseni 2009 prišla tudi na slovenske TV ekrane.

Opravljivka (Gossip Girl)

Serija se začne z vrnitvijo Serene Van der Woodsen v New York s skrivnostne odsotnosti na internatni srednji šoli v Connectucutu. Blair Waldorf je Serenina najboljša prijateljica in hkrati rivalka, ter oklicana kraljica družabnega življenja na Manhattanu in njihovi srednji šoli. Serenin skoraj brat, saj je njena mama v razmerju z njegovim očetom, je Chuck Bass, ki predstavlja ultimativnega “bad boyja”. Zanimajo ga sofisticiran svet poslovnežev in ženske. Še en predstavnik manhattanske elite je Nate Archibald, fant čudovitega obraza in še boljšega statusa. Je usojeni in večni zaročenec Blair, ki sta v razmerju že od šestega leta.

K izključujoči elitni družbi najstnikov se priključujeta še dva izobčenca, brat in sestra iz Brooklyna, Dan in Jenny Humphrey. Njima oče želi nuditi izobrazbo, ki je sam ni dobil, zato ju pošlje med snobovske, kritične in nedostopne mlade “upper” Newyorčane. Druščini se kmalu pridruži še ena odpadnica, Vanessa, ki je Danova najboljša prijateljica.

Tako smo priče nenehnim ljubezenskim trikotnikom, srednješolski drami, polni spletk, ki jih zmore kreirati le denar, in nenehni borbi po priznanju in prepoznanju. Dogajanje elitnih srednješolcev spremlja budno oko Opravljivke, ki vsa njihova dejanja in skrivnosti objavlja na spletnem blogu, ki postane najbolj obiskana stran dijakov Manhattana. Njena identiteta ostaja skrita, kljub nenehni želji opravljanih po razkritju, saj veliko opisanim povzroča predvsem preglavice.

Opravljivka je serija, namenjena mladim srednješolcem in osnovnošolcem, ki radi spremljajo spletke in razne zaplete, prijateljske, družinske in ljubezenske narave, njihovih bogatih sovrstnikov. Opravljivka odkriva svet bogatih dijakov Manhattana, med katerimi ima vsak svojo kreditno kartico, kjer se vozijo v šolo z limuzinami in prihajajo oblečeni v unikatna kreatorska oblačila. Odkrije se nam svet, kjer status pomeni več kot znanje in kjer nadvlada družabno življenje. V Opravljivki najstniki živijo navidezno odraslo življenje z več drame in medsebojne zavisti kot je to primerno (realno) za njihova leta. Gre za splet šestih in več karakterjev, ki so med seboj večplastno prepleteni. Igra sicer ni briljantna, lahko bi rekli, da je povprečna, vendar jo zasenči ves blišč in zapleti, ki jim ni konca ne kraja.

Strani: 1 2 3 4

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License