Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

film, projektor

Odzivi:

Ni komentarjev

Mojca Bešter · Wednesday, 30. December 2009 ob 17:42

Serena Van der Woodsen je lepotička, ki ima vse. Je lepa, med fanti oboževana in prihaja iz premožne družine. Njena mami Lilly je iz naslova več uspešnih ločitev prejela visoke zneske in s tem družini omogočila več kot udobno življenje.

Na zunaj pri Sereni vse deluje kot iz škatlice. Na noter pa je dekle popolnoma drugačno, saj ima zlomljeno srce zaradi očeta, ki je ne sprejema, in zaradi težav brata Erika. Slovi po nenehnih uporniških izbruhih, ki jih je v preteklosti kazala z nenehnim žuriranjem in pijančevanjem ter eksperimintiranjem z drogo in seksom. Ob vrnitvi pa spoznamo drugačno, spremenjeno Sereno. Dobimo občutek, da jo je nekaj prizemljilo. Le kaj se je zgodilo v privatnem internatu, kamor je nekega dne skrivnostno izginila in se sedaj po pol leta vrnila v New York?

Opravljivka (Gossip Girl)

Ko spozna Dana Huphreya, simpatičnega, preprostega fanta z Brooklyna, Serena pokaže svojo ranljivo stran, veliko srce in preprosto dekle, ki se skriva pod vsem tem bliščem. Njeno prijateljstvo z Blair je na nenehni preizkušnji, saj še nimata razčiščenih nekaterih dogodkov iz preteklosti, ki zadevajo tudi Natea. Serena je tudi vseskozi na bojni nogi z Liliy, ta ji zaradi njenih uporniških izbruhov ne zaupa. Vendar se njun odnos izboljša, ko Lilly vidi, da se je ob Danu popravila in umirila. V čevlje Serene Van der Woodsen je stopila Blake Livley.

Blair Waldorf je popolna. Ima popolnega fanta, popolne obleke, popolno družabno življenje, popolno pričesko. Kot “kraljica” ima in si želi imeti pod nadzorom vse, tudi nemogoče. Prezira vse, česar je ni vredno, se pravi, kar nima visoke, malone neprecenljive vrednosti. Sereno ima sicer zelo rada, vendar njenega razmerja z Danom ne podpira in ne sprejema. Dana ignorira in želi narediti vse, kar je v njeni moči, da ju spravi narazen. Čeprav, ko Serena potrebuje pomoč, pozabi na razlike in stopi skupaj z Danom, da je rešita težav in nelagodnosti. Vendar “premirje” po rešeni situaciji hitro pozabi.

Obožuje svoje življenje, obožuje Nata in obožuje Audrey Hepburn. Ima izpopolnjen stil za oblačenje, kar kaže z dragimi priznanimi kreatorskimi oblekami, katerih ne obleče dvakrat. Blair nam kaže samo svojo vrhnjo plast, ki deluje kot železna maska perfekcionizma. Vendar se pri določeni temperaturi tudi železo začne topiti, tako spoznamo tudi ranljivo, srčno Blair, ki je pripravljena za prijatelje narediti vse, tudi tvegati svoj ugled. Z vlogo popolne Blair se je predstavila Leighton Meester.

Chuck Bass je upornik z razlogom. Mama je nesrečno umrla pri njegovem porodu, kar mu daje nenehen občutek krivde. K temu pripomore tudi njegov oče Bart Bass, ki do sina goji hladen odnos z distanco. Chuck je tako odraščal v neskončnem izobilju, saj je Bart poslovni tajkun, a vendar tudi z nenehnim občutkom, da ni dovolj dober. Vseskozi se bori za očetovo pozornost in se mu želi s svojim zanimanjem za poslovni svet približati. Svoja čustva utaplja na poti med zabavami in izkoriščanjem deklet. Izbira si žrtev za žrtvijo, ob čemer se odlično zabava. Njegov najboljši prijatelj je Nate, s katerim si stojita ob stani ne glede na vse.

Skupaj z Blair in Sereno sestavljajo četverico, ki predstavlja svet bogatih najstnikov, ki imajo vse in jim to zavidajo mnogi. Chucka igra mlad angleški igralec Ed Westwick, ki svoj naglas uspešno skriva s počasnim prefinjenim govorjenjem, ki deluje kot nenehno zapeljevanje in Chuckov zaščitni znak.

Strani: 1 2 3 4

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License