Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

film, projektor

Odzivi:

Ni komentarjev

Mojca Bešter · Wednesday, 30. December 2009 ob 17:42

Nate Archibald je “pretty boy”, ki osvoji ne le srca srednješolk zgornjega Manhattana, pač pa tudi gledalk. Poleg lepega obraza ga odlikuje tudi olika, oziroma gentlemanska drža.

S svojimi besedami je previden, miren in tudi pomirjujoč. Kljub temu, da ima Blair rad in ve, da mu je bila poroka z njo položena v zibko, na skrivaj hrepeni po Sereni. Predstavlja mu ideal, ki je zanj nedostopen (ali tudi ne) in mu njena preprostost ugaja in odgovarja, saj je tudi sam na nek način preprost in odprt. Tudi on se odlično razume z Danom in postaneta prava prijatelja.

Mogoče življenj newyorških elitnih najstnikov ne usmerja “kraljica” Blair in nimajo blogerke, ki bi vse razkrila na internetu, so pa drugače ostale podrobnosti kar realne in možne.

Nate, ki prihaja iz sicer na ven ugledne družine, bije notranje boje, saj mora ustreči očetovim željam glede fakultete. Poleg ljubezni namreč tudi tega dela življenja ne more izbrati sam. Ko pa izve, da je oče vpleten v veliko državno finančno prevaro ter da bo to skrhalo ugled njegove družine in jo iz manhattanske elite pahnilo v bankrot, se zapre vase in o tem ne govori z nikomer. Je ranljiv fant, ki želi zaščititi vse prej kot pa sebe. V vlogi Natea nastopa Chace Crawford.

Dan Humphrey je zgovoren, lahko bi rekli kar blebetav mlad fant, ki si želi postati pisatelj. Kljub temu, da prihaja iz revnega dela New Yorka, Brooklyna, mu na elitni šoli to ne dela toliko težav, saj mu pretirana pozornost ne ustreza. Je priden in predan učenec.

Ko zagleda Sereno, se vanjo v hipu zaljubi. Serenina prisotnost ga prevzame, njeno zanimanje zanj pa ga dobesedno šokira in iztiri. Ko postaneta par, se njegova zasebnost konča in pristane na prvi strani Opravljivke. Zanj in za Sereno razmerje predstavlja preizkušnjo. Kako daleč je pripravljen iti ter kakšne laži in resnico o njej je zmožen sprejeti? Kolikšen del upornice in bleščečega dela življenja je Serena zanj pripravljena pustiti za sabo?

Med gledalci je tudi veliko staršev, saj se jim serija zdi predrzna in želijo s prisotnostjo in stoodstotnim poznavanjem vsebine, ki jo spremljajo njihovi otroci, imeti vsaj majhen občutek kontrole nad “nezaslišano šokantno” Opravljivko.

Dan je simpatičen fant, ki ga moraš imeti rad, saj predstavlja nepokvarjenost, popolno nasprotje okolju, v katerem se giblje. Tudi njegov odnos z družino je popolnoma drugačen kot pri “bogataših”, saj je veliko bolj oseben. Z očetom Rufusom se lahko pogovarja o vseh stvareh in tudi z mlajšo sestro Jenny imata normalen odnos. Do nje je zaščitniški, kot je vsak starejši brat do svoje sestre, in s skupnimi močmi premagujeta zahtevno okolje elitne šole. Kot Dan Humphrey v Opravljivki nastopa Penn Badgley.

S pritiski bogatih sošolk in sošolcev se veliko težje spoprijema Jenny Humphrey, ki je na elitno šolo šele prišla. V Blair vidi vzornico, ideal, ki si ga enkrat želi doseči, kjub nemogočemu. Njena želja, da bi jo izbrana dekleta sprejela medse, je ogromna, celo tako velika, da je pripravljena ustreči vsem njihovim muham.

Tako postane Blairina “služabnica” in mora zanjo početi stvari, ki jih sicer ne bi nikoli, tudi krasti. Jenny je po ločitvi staršev nekako izgubila občutek pripadnosti in se išče tako doma kot v šoli. V njej se zbuja tudi najstniško uporniški karakter, ki načne njen odnos z očetom. Do sedaj je imela Rufusovo popolno zaupanje, a ko se začnejo upori in težave, se začne krhati tudi njun odnos in njegovo zaupanje.

Strani: 1 2 3 4

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License