Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

glasba, zvočnik

Odzivi:

1x komentirano

Mojca Bešter · Thursday, 31. December 2009 ob 11:10

Coldplay

Kljub temu, da so zadnji album Viva La Vida izdali v letu 2008, jih na ta seznam dodajam zaradi albuma LeftRightLeftRightLeft, ki je album v živo, in je nastal na začetki njihove Viva La Vida turneje. Nanj je uvrščenih devet skladb, izvedenih v živo, in sicer Fix You, Strawberry Swing, Clocks, se pravi njihovi večji hiti, pa tudi izvedba pesmi Death Will Never Conquer njihovega bobnarja Willa Chapmana. Album je bil narejen iz izključno promocijskih razlogov, saj ga je vsak udeleženec njihovega koncerta na turneji Viva La Vida prejel zastonj in je po besedah pevca Chrisa Martina skromna zahvala oboževalcem. LeftRightLeftRightLeft je odličen spomin s koncerta, poleg tega pa tudi dober in kvaliteten album v živo.

Muse

Najbolj pričakovan album leta je bil definitivno The Resistance. Oboževalci skupine so morali nanj čakati kar tri leta. Muse so upravičili vsa pričakovanja in zahteve tako oboževalcev kot kritikov, saj je The Resistance glasbena mojstrovina. Trio se ponovno izkaže ne le za talentirane glasbenike, pač pa tudi za genije, saj njihov zvok ostaja unikaten. Uspe jim mojstrsko združiti več glasbenih zvrsti, ponudijo nam zvoke rocka, popa, bluesa in klasične glasbe. Album otvori singel Uprising, zaključi pa ga Exogenesis: Symphony, ki je sestavljena iz treh delov. Ena izmed boljših skladb je tudi Undiclosed Desires. Muse so se izkazali za ene izmed najboljših glasbenikov in izvajalcev tega časa. Tudi oni so v živo še boljši kot na posnetku, saj vedno pripravijo pravi spektakel. Koncertna turneja za ta album ne bo nič drugačna.

10 bendov v 2009
Lilly Allen

Mlada upornica z razlogom je svoj pogled na svet predstavila s svojim drugim albumom It’s not me, It’s you. Izvajalka, ki je znana po pikrih, odrezavih in neposrednih besedilih, je kljub pop zvrsti alternativka, saj se upira mainstreamu in blišču. Uvrščamo jo pod alternativni pop. Med dvanajstimi skladbami je kar nekaj uspešnic, ki smo jih preko celega leta poslušali na radiih in videli visoko uvrščene na različnih lestvicah. Med njimi izstopajo Fuck You, pesem, ki jo je Lilly napisala Georgeu Bushu, česar tudi ni nikoli skrivala, potem pa sta tu še Not Fair in 22. It’s not me, It’s you je lahkoten, poslušljiv album, ki nam predvsem zaradi ironičnih besedil zvabi nasmeh na obraz.

Pixie Lott

Svoj prvi album Turn It Up je mlada Britanka izdala septembra 2009. Na njem nam predstavi dvanajst skladb, med katerimi bolj izstopajo Mama Do (Uh Oh, Uh Oh), Cry Me Out in Boys and Girls. Turn It Up je pop, soul, malo tudi R&B album, ki svoj atribut kaže predvsem v pevkinem vokalu. Pixie Lott se je ravno zaradi odličnega glasu in kvalitetnega izvajanja v živo prikupila poslušlacem, kljub temu, da je pop izvajalka. Mnogi kritiki so jo hitro postavili ob bok Amy Winehouse in prej omenjeni Lilly Allen. Kot bonus skladbo na albumu ali na posebnih izdajah pa je pevka dodala tudi svojo interpretacijo mega uspešnice Kings Of Leon Use Somebody, ki kljub novemu aranžmaju pevke ostaja super skladba.

Strani: 1 2 3

Odzivi na ta prispevek - 1x komentirano:

  1. Men so bli pa kul še Wild Beasts – Two Dancers in pa Animal Collective – Merriweather Post Pavilion. Se kar fino podata na ta seznam.

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License