Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

film, projektor

Odzivi:

Ni komentarjev

Mojca Bešter · Thursday, 31. December 2009 ob 19:38

Sheldon Cooper je doktor znanosti iz teoretične fizike. Je čudežni otrok, ki je bil z enajstimi leti, po končanem petem razredu, sprejet na fakulteto. Poleg naziva magistra ima tudi dva naziva doktorja znanosti in inteligenčni kvocient 187. Njegovi obsesiji po rutini in redu se pridružujejo še pomanjkanje razumevanja ironije, sarkazma in humorja. Je popolnoma nezmožen empatije in ponižnosti. Ravno te pomanjkljivosti so glavni vir humornosti njegovega lika, ki je zato tudi nekako osrednji lik serije.

Gledalci se nenehno smejemo njegovim pripombam in načinu življenja, saj ga kljub temu, da velikokrat izpade nesramen, aroganten in žaljiv, obožujemo in občudujemo, ker vemo, da je vse to nenamerno, saj drugačen sploh ne zna biti. Njegova navezanost na rutino in red je zadetek v polno za črpanje humorja, saj ni situacije v seriji, ki je lik Sheldona ne želi in ne more kontrolirati. Ko mu to najmanj uspeva, je seveda smeha največ.

Veliki pokovci (Big bang theory)

Zaradi vsega znanja, ki si ga je pridobil, tudi s pomočjo fotografskega spomina, ne verjame v nič drugega kot v znanost, zato se svojo pobožno materjo ne razume najbolj. Ima tudi sestro dvojčico, ki pa mu ni popolnoma nič podobna, ne na zunaj in ne “v glavo”. Omeniti je potrebno še eno posebnost tega lika, namreč Sheldon ima v lasti tudi kar nekaj majic z originalnii tiskovinami, ki so postale kultne in najbolj zaželen artikel med oboževalci. Sheldona odlično igra Jim Parsons, ki je bil za to vlogo večkrat nominiran in tudi nagrajen. Letos je prejel celo Emmy nominacijo.

Leonard Hofstadten je tudi doktor znanosti iz fizike, vendar eksperimentalne, po Sheldonovo manj pomembne veje fizike. Tudi on ima izredno visok inteligenčni kvocient, ki meri 173. V primerjavi s Sheldonom predstavlja “normalni” del para sostanovalcev. Kar se tiče deklet, je izredno sramežljiv in neroden. To se dobro kaže, ko spozna in se zaljubi v Penny, saj je zanjo pripravljen storiti vse. Tudi to, da gre k njenemu bivšemu, izredno velikemu in mišičastemu fantu zahtevat, naj Penny vrne televizijski sprejemnik.

Leonard je zelo zadržan, olikan in prijazen fant, ki ima visoko mejo tolerance, saj vendar živi s Sheldonom. Na vsake toliko časa se mu za nekaj trenutkov “odpre” in pove kaj si resnično misli o Penny, Sheldonu in vseh ostalih, vendar je to bolj redko, saj se izredno kontrolira in daje vtis zglednega, nežaljivega, prijaznega in sočutnega fanta. Več kot očitno je torej, da je Leonard Sheldonov kontra pol, zato se tudi dobro razumeta. Lik Leonarda igra Johnny Galecki, katerega se boste gledalci zagotovo spomnili iz serije Roseanne, kjer je igral Darleninega fanta Davida.

Howard Wolowitz je astronomski inženir in edini v četverici, ki nima naziva doktor znanosti, vendar se brani s tem, da ima vsaj magisterij. Je edini, ki še vedno živi z mamo in je Žid. Njegovo delo kolegi zelo cenijo, saj oblikuje in ustvarja naprave, ki jih dejansko Nasa pošilja na misije v vesolje. Poleg znanosti in vesolja so njegov drugi in mogoče najljubši hobi punce. Ima se za neustavljivega osvajalca ženskih src, čeprav dlje kot do njegovih nezaslišanih “pick-up” izjav pri puncah ne pride.

Strani: 1 2 3 4

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License