Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

film, projektor

Odzivi:

Ni komentarjev

Mojca Bešter · Thursday, 31. December 2009 ob 19:38

Ravno preko situacij s puncami, se pravi nenehnih zavrnitev, spoznamo, da je Howard izredno samozavesten in vztrajen lik. Zaradi svoje izredno smešne pojave in še bolj smešnih izjav je lik Howarda simpatičen in zabaven. Gledalcem se zaradi nenehne vztrajnosti včasih že zasmili in mu iz srca privoščimo vsaj en uspešen osvajalski pohod. Tudi on oko vrže na Penny, kako ne bi, a ga punca več kot očitno vehementno zavrne. Howard si to razlaga kot zatiskanje oči in brzdanje hormonov. Lik samozavestnega Žida z nepopravljivim osvajanjem se odlično ujema s preostalimi liki. Howarda odigra Simon Helberg, ki se ga lahko spomnimo iz neuspele “spin-off” serije Joey in Studia 60 on the Sunset Strip.

Rajesh Koothrappali prihaja iz indijskega New Delhija in na inštitutu dela kot astrofizik. Tudi on je “piflarski” genij z doktorskim nazivom in visokim inteligenčnim kvocientom, vendar je med vsemi najbolj sramežljiv. Je zelo zadržan, kar da mogoče najprej občutek distance, vljudnosti, vendar kar hitro vidimo, da je razlog nesamozavet in strah. Predvsem strah pred ženskami, takrat namreč njegova sramežljivost dobi nerazumljive razsežnosti, saj ob prisotnosti punce izgubi zmožnost govora.

Veliki pokovci so izredno zabavni in na trenutke histerično smešni. Kljub temu, da je posamezna epizoda serije kratka (dobrih dvajset minut), je vsaka minuta vredna ogleda, saj gledalce popelje v svet inteligentnega humorja z odlično napisanimi dialogi in izredno igro

Rajesh se je tako nesposoben pogovarjati z nasprotnim spolom. Preobrat se zgodi, ko na neki zabavi po izpiti veliki količini alkohola ugotovi, da se, če je nivo alkohola v krvi dovolj visok, lahko s puncami povsem normalno pogovarja. Penny njegov problem predstavlja izziv in ne more verjeti, da je nekdo dejansko nesposoben govoriti z njo, zato ga v različnih situacijah različno preizkuša.

Rajesh je izredno prisrčen lik, ki še posebej ženskim gledalkam priraste k srcu ravno zaradi svoje hibe. Izmed “štirih mušketirjev” je Rajesh najbolj nekonflikten in neizstopajoč. Je edini, ki svoje genialnosti ne poudarja na vsakem koraku. Rajesha igra Kunal Nayyar, ki pred to vlogo občinstvu ni bil poznan.

Protiutež moškim likom predstavlja Penny (Kaley Cuoco). Simpatična, blond in postavna ameriška punca se v mesto preseli zaradi želje po igralski karieri. “Kako tipično!” bi rekel Sheldon. Seveda, ker njena kariera ne napreduje tako hitro kot bi si želela, se zaposli v restavraciji kot natakarica. V njeno življenje po selitvi vstopijo štirje čudaški, a njej ravno zaradi tega simpatični mladi fantje. Njihovega sveta ne razume najbolje, a v mestu, kjer nikogar še ne pozna, je tudi to dobro. Ko fante spozna bolje, pa se tudi zanjo začne zabava, saj uživa ob tem, ko ruši rutino Sheldonu, Leonarda spravlja k zardevanju, Rajesh ob njej obnemi in Howardu zapre usta.

Strani: 1 2 3 4

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License