Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

film, projektor

Odzivi:

Ni komentarjev

Mojca Bešter · Thursday, 31. December 2009 ob 19:38

Penny je kljub visoki neizobraženosti fantom konkurenčna, saj obvlada normalne človeške odnose in družabne situacije, ki so fantom tuje. Drug drugemu predstavljajo izzive, saj fantom ni lahko medse sprejeti “navadno” in še dekle po vrhu, njej pa je svet znanosti vse prej kot razumljiv. Fantje sčasoma Penny sprejmejo v svoj zaprti krog in tako tudi ona postane del njihove rutine. Seveda to za Penny predstavlja nenehno učenje nekih navad, ki so ji popolnoma tuje in nesmiselne, ona pa fantom s svojo preprostostjo viša mejo tolerance do “negenialnih” ljudi.

Veliki pokovci so izredno zabavni in na trenutke histerično smešni. Kljub temu, da je posamezna epizoda serije kratka (dobrih dvajset minut), je vsaka minuta vredna ogleda, saj gledalce popelje v svet inteligentnega humorja z odlično napisanimi dialogi in izredno igro.

Med ustvarjalce in pisce serije se je podpisal Chuck Lorre, ki je znan tudi kot pisec še ene izredno uspešne sit-com serije Dva moža in pol. Podpisal se je tudi pod serije Dharma in Greg, Cybill in Roseanne. Za svoje več kot očitno odlično delo je bil že štirikrat nominiran za Primetime Emmy. Serija je bila prvič predvajana septembra 2007 na CBS in je takoj osvojila veliko število gledalcev, ki iz sezone v sezono narašča.

Še nekaj zanimivosti: glavna lika (Sheldon in Leonard) sta imeni dobila po Sheldonu Leonardu, priznanemu, že nagrajenemu in uglednemu televizijskemu producentu, režiserju in igralcu, originalen naslov serije je bil sprva Lenny, Penny, Kenny in Penny je edini lik v Velikih pokovcih, katere priimek še ni bil razkrit in jo tako poznamo le kot “Penny”.

Veliki pokovci predstavljajo kratko, a zelo zadovoljivo dozo smeha in upam, da se bodo na naše ekrane vrnili z drugo sezono in potem tudi s tretjo in tako naprej.


Strani: 1 2 3 4

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License