Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

film, projektor

Odzivi:

Ni komentarjev

Mojca Bešter · Thursday, 31. December 2009 ob 19:31

Dr. James Wilson je poleg uspešne kariere na področju onkologije zelo neuspešen na zasebnem področju, je namreč večni ločenec. Housu nenehno stoji ob strani, tudi ko gre za njegovo licenco, večkrat namreč pride do situacije, ko Wilson izgubi službo zaradi zagovarjanja Housea in odkritega prijateljstva z njim.

House: trojček diagnostične ekipe

Wilson je umirjen, prijazen, topel, sočuten lik, ki je pravo Housovo nasprotje. Je Housova boksarska vreča, ki zna sprejemati in tudi vračati nizke prijateljeve udarce. Njun odnos velikokrat spominja na partnerskega oziroma na zelo poglobljen bratski odnos. Drug o drugem vesta vse, poznata se do potankosti in si tako lahko vedno stojita ob strani. Njuni dialogi, prepiri ali povprečno obrekovanje so zato zelo zabavni, humorni, inteligentni in pri gledalcih najbolj priljubljeni in zaželeni. Preko njunih pogovorov spoznavamo Housa, saj ga Wilson počasi in precizno secira in razkriva. Drug drugemu mečeta “verbalna” polena pod noge in se tako izzivata na vseh področjih. Za Wilsona bi lahko rekli, da je boljša polovica Housa, saj skupaj ustvarjata nepogrešljiv tandem, ki ustvarja veliko zabavnih, humornih in inteligentnih trenutkov za gledalce. Vlogo Wilsona je dobil igralec Robert Sean Leonard, ki je najbolj poznan po vlogi v filmu Društvo mrtvih pesnikov.

Močan ženski lik, ki Housu predstavlja zanemarljivo avtoriteto in nenehno verbalno bojišče, je dr. Lisa Cuddy. Po specializaciji je endokrinologinja, ki pa trenutno opravlja delo direktorice bolnišnice. S Housem sta se spoznala na Michiganski univerzi, kjer sta skupaj študirala in imela tudi one-night stand.

Cuddyjeva predstavlja osebo, ki se Housovih ciničnih pripomb, nenehnih žalitev in kritik ne boji, celo nasprotuje jim in to uspešno. Kljub nekonvencialnemu načinu zdravljenja pacientov in diagnosticiranja, ki predstavlja veliko tveganja in še več pravnih tožb, Cuddyjeva Housu popolnoma zaupa in večini njegovim včasih nemogočim prošnjam ugodi in jih odobri, vendar mu pri tem ne prihrani lastne kritike in pripomb. Skozi nanizanko spoznamo, da je ena izmed redkih, če ne celo edina, ki ima toliko poguma, da zaposluje Housa in jo gledalci dojemamo tudi za njegovo prijateljico.

“Vsi lažejo!”
“Normalno je precenjeno!”
(Greg House)

House ji največkrat namenja zelo seksistične komentarje, ki velikokrat presežejo mejo dobrega okusa. Da bi jo speljal na stransko pot, kjer bi mu krute in nezaželene medicinske teste čimprej odobrila, jo velikokrat degradira kot zdravnico in jo celo imenuje za drugorazredno zdravnico. Kemija med njima iz sezono v sezono raste in vsakemu gledalcu je hitro jasno, da je Cuddyjeva Housu izredno všeč in tudi obratno. Vendar kljub temu ostaneta vsak na svoji strani in ne popouščata pri svojih odločitvah. Kot dr. Lisa Cuddy je v nanizanki nastopila Lisa Edelstein, večini bolj znana kot TV igralka iz več uspešnih serij kot so Seinfeld, Felicity, Naša sodnica, itd.

Strani: 1 2 3 4 5

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License