Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

film, projektor

Odzivi:

Ni komentarjev

Mojca Bešter · Thursday, 31. December 2009 ob 19:31

Dr. Allison Cameron je imunologinja in del Housove diagnostične ekipe. Predstavlja prisrčen in najbolj empatičen karakter v nanizanki. Zelo hitro začne razmišljati s svojim srcem in jo poleg znanja vodi tudi izrazita delovna etika. Ona najbolj nasprotuje Housovemu načinu tretiranja pacientov in njihovemu načinu zdravljenja. Velikokrat se mu zoperstavi in tudi kdaj naredi kaj kontra njegovim ukazom, ravno zaradi etike, ki je House, kot sem že omenila, ne pozna in ne upošteva. Kljub nenehnemu nasprotovanju pa Cameron odkrito prizna Housu tudi romantična čustva. Čeprav jo zavrne, Cameron uspešno nadaljuje v njegovi ekipi in kasneje pristane skupaj s kolegom Robertom Chaseom. House se z njeno odkritosrčnostjo, etiko in idealistično predstavo o življenju velikokrat poigra, čeprav gledalci vemo, da jo ima rad. Dr. Allison Cameron igra Jennifer Morrison.

Avstralec dr. Robert Chase je specialist za intenzivno nego in je edini v ekipi, ki se velikokrat strinja s Housovo metodiko dela. Je zelo zaprt, o sebi pove in pokaže zelo malo, vendar House velikokrat grobo in na grd način ugane njegove težave ter jih deli z vsemi v ekipi. Kljub temu, da v večini primerov podpira Housa, pa se z njim tudi največkrat sporeče. Med njima pride do takšnega konflikta, da House Chasea konec tretje sezone celo odpusti. Igra ga Jesse Spencer.

House in ekipa

Tretji del diagnostične ekipe predstavlja Eric Foreman, nevrolog, ki je podobno kot House brez dlake na jeziku. V ekipi predstavlja najbolj pametnega in izobraženega zdravnika, vendar ga House velikokrat postavi na realna tla oziroma še nižje. Foreman je odkrit karierist, ki mu ni do sklepanj prijateljstev s kolegi, in si želi le uspeha. Velikokrat izpade hladen in odbijajoč, vendar tudi on pokaže svojo mehkejšo plat. Konec tretje sezone da odpoved in zapusti ekipo, ker naj bi preveč postal podoben Housu, česar si ne želi. Vendar okoliščine nanesejo, da se kaj kmalu vrne. Dr. Eric Foreman je Omar Epps.

Nanizanka konec tretje sezone doživi nepričakovan obrat, Housa namreč njegova diagnostična ekipa zapusti. Ker je odpustil Chasea, je odšla še Cameron, nato pa tudi Foreman. Tako se v četrti sezoni House posveti iskanju nove ekipe. Pripravi “avdicijo” po principu resničnostnih šovov kot so Surviver in se tudi poslužuje njihovih izločevalnih tehnik. Tako po skoraj celi sezoni končno sestavi nov trojček, v katerem so Remy Hadley (Olivia Wilde), ki jo House kliče 13, po številki iz procesa izbire, Chris Taub (Peter Jacobson) in Lawrence Kutner (Kal Penn). Kako izbere ekipo, kaj se dogaja s prejšnjimi člani in kako se med seboj povezujejo, pa si oglejte v nanizanki sami. Vsekakor je polno vzponov in padcev za vse like ter zanimivih zapletov in prepletov; gledalci po skoraj šestih sezonah še vedno nepremično sedimo za TV ekrani, ko je nanizanka Zdravnikova vest na sporedu.

Strani: 1 2 3 4 5

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License