Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

Ostalo

Odzivi:

Ni komentarjev

Andrej Urbanc · Tuesday, 22. April 2008 ob 02:25

Je vedno na začetku vprašanje?

Pet nas je, vsi v udobnih dvajsetih, in na začetku smo. Rodili smo otroka, ki mu je ime Reflektor. Upamo, da bo kmalu pomenil več kot seštevek nas petih.

Otrok Reflektor je zasnovan kot zbirališče refleksij, avtorskih prispevkov, komentarjev in poskusov osvetlitev področij, ki avtorje zanimajo, pa tudi kot prostor, od koder bodo javnosti vidni konkretni umetniški izrazi. Zastavljal bo vprašanja in zbiral odgovore na področju kulture ter družbenega upravljanja in razvoja. Že ob rojstvu je povedal, da ga zanima ustvarjalnost pri političnih, kulturnih, razvojnih, okoljskih, medijskih in drugih podjetnih družbenih projektih. Kaj je pri vsakem novem bistvo, s čim koristi, v čem se razlikuje od starega?

Reflektor želi tudi osvetljevati. Namesto ali vsaj poleg spoštovanih takih, ki so venomer osvetljeni, bo v internetnem etru govoril predvsem o drugih. Ali o Drugih.

Pet nas je. Razmišljamo o možnostih podjetnosti znotraj neprofitnega sektorja, o menjavi udobja za podnajemniško stanovanje, o stalni službi, ki bi nam rešila vprašanje socialne varnosti, in zmanjšala spekter možnega. O dilemah in odnosih med podjetništvom in socialo, kapitalom in kulturo, posameznikom in družbo. Premišljujemo o tem, kako žuri postanejo sredstvo za merjenje časa in o tem, kako tako sredstvo postane zgodovina. Premišljujemo o vinu in o poti. O vprašanjih fotografije, poezije, branja in filma ter odgovorih Darfurja, Palestine in ZDA. O zabavi, Krasu, potovanjih, medsebojnih odnosih in o trpkosti, plašnicah, sistemski teoriji. Premišljujemo o tem, kje se začne umetnost in kje neha zgolj ustvarjalnost. O nekaterih nepisanih zakonih, ki so ustvarili prakso ter praktičnih izvedbah, ki nikakor ne gredo skozi zakon. O tem in tudi o onem.

Pet nas je in odločili smo se, da gremo na svoje. Tam bomo zakupili prostor na strežniku in čas za domeno. V njuni singularnosti bomo rodili spletno stran, kjer bodo razmišljanja, vprašanja in odgovori lahko gradili svojo prostornino in v naših glavah naredili čas za nova razmišljanja, vprašanja, odgovore. Na svojem bomo živeli, dokler ne bomo od tega živeli.

Zdaj smo torej na začetku in se vprašujemo. Se bo Reflektor socializiral kot zbir refleksij? Se bo lahko razvil v redno kvalitetno internetno branje? Bomo njegovi avtorji celo koga razsvetlili? Posvetili tja, kamor še ni nihče in osvetlili to, česar si ne znamo razložiti? Bomo lahko dolgo tako svetili?

Ali bomo brcnili v temo?

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License