Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

pecipecipec

Odzivi:

2x komentirano

Mojca Bešter · Saturday, 25. October 2008 ob 16:06

Pijana nevesta je sladica, ki je primerna za vse okuse, saj ni presladka, prenasitna, ima svoj poseben okus zaradi »pijanosti« in vsak jo lahko prilagodi svojemu okusu. Poleg tega pa vam bom zaupala recept, ki je narejen za kuharske telebane kot sem jaz, ki nimamo prevelike volje za peko in kuhanje in nam je mešanje sestavin »po filingu« tuje! :)

Sladica je sestavljena iz treh plasti, in sicer biskvita, pudinga in smetane.

Za pripravo biskvita vzamemo tri jajca, jih razbijemo v skledo, dodamo 6 žlic sladkorja in vse skupaj pluasto zmiksamo. Prižgemo pečico, da se segreje na 200°C, pluasti zmesi pa dodamo še 6 žlic bele moke, 9 žlic mleka, 9 žlic olja, 4 žlice čokolade v prahu in 1 pecilni prašek. Vse skupaj dobro premešamo, tako da ni grudic in polijemo na z oljem namazan pekač. Biskvit pečemo 20 minut na 200°C.

Ta čas, ko se biskvit peče, pa pripravimo »pijani« del sladice, in sicer rumov zvarek. Zavremo 3 dl mleka, kateremu dodamo 6 žlic sladkorja. Karamelizirano mleko ohladimo in dodamo 7 žlic ruma. 7 žlic ruma je po receptu, seveda se lahko doda ne le kakšna žlica, ampak tudi deci več! Ohlajeni rumov zvarek nato polijemo po vročem biskvitu. Da pa bo biskvit enakomreno namočen, je dobro, da ga prej s konico noža večkrat preluknjamo, da se tekočina lepo porazdeli. Biskvit damo nekam na hladno, da se počasi ohladi, mi pa pripravimo vse za drugo plast sladice, to je puding.

Za pijano nevesto se potrebujeta 2 vanilijeva pudinga, ki ju skuhamo v ¾ litra mleka. Jaz osebno ne maram preveč sladkega okusa, zato pudinga ne sladkam, ker je že biskvit dovolj sladek, pa še tretja plast sladice je sladka smetana. Po želji! Vroč puding čim bolj enakomerno polijemo po ohlajenem biskvitu in počakamo, da se strdi in ohladi.

Za piko na i pa naši sladici dodamo še tretjo plast, to je smetana, ki jo pripravimo iz dveh sladkih smetan. Pri miksanju moramo paziti, da smetane ne zmešamo premalo, ker bo tako preveč tekoča, ali pa, da je ne zmešamo preveč in se nam tako že sesiri. Smetano premažemo čez plast pudinga in jo okrasimo ali z mrvicami, sladkim grehom ali pa kakavom v prahu.

Pijana nevesta

Mnjaaaamiii, pa dober tek!

Odzivi na ta prispevek - 2x komentirano:

  1. My favorite :) Pojem pol pleha, če je dan :)

  2. Ja, pri nas doma imamo podoben problem :) in nam jo tako vedno prehitro zmanjka!

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License