Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

poetična kolumna

Odzivi:

Ni komentarjev

Maruša Štibelj · Thursday, 6. November 2008 ob 19:37

Tišina. Zadnje čase jo je okoli mene zelo malo. Zgodi se čudež in takrat nadvse uživam. Če je zunaj dež, toliko bolje. Jagodni sok in mleko, zmaga zagotovljena. Po dolgem času se je na moji play listi zopet znašla Kate Nash. Poslušam njene zgodbe in se nasmiham vrsticam, ki so včasih tako resnične. Spet me prime nostalgija, zaidem v spomine. Zvonec. Idilo prekine soseda, ki pobira denar za čiščenje stopnic. Za trenutek se zmedem, a po njenem odhodu zopet zaplavam nazaj. Včasih, ob premišljevanju, se čas zame ustavi. Svet zunaj ne obstaja. Takrat globoko zadiham in zdi se mi, da je vse mogoče.

Na pamet mi pridejo besede, prebrane v knjigi: “Verjamem v emulzijo večnosti. V nedvomljivo zvenenje tišine v vsakem izmed nas. Mogoče je to ljubezen.” Ime avtorja sem seveda, kot ponavadi pozabila.

Ljudje smo včasih obsedeni z besedo ljubezen. V resnici bi morali biti zasvojeni z ljudmi, ki nas obdajajo. Torej s tistimi pristnimi odnosi, ki mejijo na otroški preprostosti.

Zopet zaidem med zapisane besede. Tokrat je na vrsti Anais Nin.

“Hočem, da me življenje prevzame. Majhne doze umirjene ljubezni – ob vsem, kar je polovičarsko ostanem hladna. Ljubim vse nenavadno. Pisma, zaradi katerih se krivi poštarju hrbet, knjige brez ovitkov in ljubljenje ob katerem bi razneslo vse termometre…”

Kako prav ima…

Premaknem se do postelje, pokrijem s kovtrom čez obraz in izdihnem še zadnje misli, ki se mi podijo po glavi…lahko noč za nekatere in dobro jutro za druge!

Pesnica življenja
(fotografija: Nina Koželj)

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License