Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

kultura

Odzivi:

Ni komentarjev

Matic Ahačič · Tuesday, 17. November 2009 ob 18:15

Pogovarjali smo se z enim od najbolj zanimivih internetnih striparjev. Der-shing Helmer je avtor stripa The Meek, pogovor z njim pa objavljamo tako v slovenščini kot tudi v angleščini.

Se lahko najprej predstaviš našim bralcem in poveš več o svojih začetkih kot ustvarjalec stripov?
Moje ime je Der-shing Helmer in v življenju počnem dve stvari. Trenutno postajam srednješolski učitelj biologije, v prostem času pa rišem stripe. Vedno mi je bilo všeč risanje in pripovedovanje zgodb; tako sem pred nekaj leti končno “pogruntal”, da lahko počnem obe stvari hkrati, če se naučim risati stripe. V tem trenutku sem končno na točki, ko lahko objavljam zaključene izdelke na spletu in všeč mi je, da ljudje ob njih uživajo.

Zakaj si se odločil za spletno namesto standardne paprinate izdaje?
Spletni strip sem izbral, ker želim vzajemno komunicirati s svojimi bralci. Opažam, da je ta del ustvarjanja stripa najbolj hvaležen, tako v smislu prejemanja kritik, kot tudi dobivanja splošnih povratnih informacij. Prav tako je zame lažje objaviti strip na spletni strani, kot jo poslati v tiskanje, hkrati pa mi ponuja takojšnje zadovoljstvo, ko vidim svoje delo objavljeno le par minut po tem, ko ga končam.

Strip The Meek avtorja Der-shinga Helmerja

Kakšna orodja uporabljaš pri izdelavi stripov?
Moji prvi osnutki so bili v celoti izdelani na pisarniškem papirju z mehaničnim svinčnikom in markerjem, zadnja verzija pa je bila 100% izdelana v Photoshopu. Za skiciranje strani uporabljam svojo Wacom Intuos grafično tablico, izpopolnim linje in jih poudarim, dodam tip, barvo in nato pretvorim v format za splet. Odkar imam predlogo že pripravljeno za delo, je proces postal rahlo preprostejši v primerjavi z začetki (vseeno za dokončanje vsake strani porabim okoli osem ur)

Strani: 1 2

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License