Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

poezija

Odzivi:

Ni komentarjev

Andrej Urbanc · Wednesday, 30. December 2009 ob 03:45

24. 3. 2002
… ti pišem s kapljami, ki zadnje so v joku utrujenega kem. pisala. Tu na fronti je vsako noč le slabše. Čez dan še gre, saj izdatno sonce in nebo me s svojo hrano in pijačo pitata, da sit sem tudi brez mesa, zvečer pa – tema! S pošastno tihoto svoje teže leže name in me dúši. Vsak tvoj vonj, še malo prej bi po spominu bral za njim, se napajal nad njim, se razdajal in nagajal, da lahko bi se še malo vsaj razvajal, je, ko dan zapre oči, le – po tebi vonj. Beseda, ki pod golim nebom je tako čudovito neprimerna za šablono uravnilovke, ščepec soli, ki zgolj namigne na začimbo, smeh v grehu – kakor, da bi luč z balkona se poblisknila v grmovju čakajočemu -, se, ko zaide v težke pajčevine nočne teme, hitro spremeni v povprečje, leporečje. Vsak pok eksplozije granate, ki v resnici je udarec zvona v uri, razkroji, razpara mi vsakič, spet in spet, vrstice, ko jih tebi pojem.

Čakam torej, malo prej še tik pred zmagoslavjem, da mi ptice pevke noč odgrnejo z ramen, pojoč v dneva, sonca govorici, da mi vonj po tebi strast razvname, jo spremeni v besedo, ki bo gola kot namig brez kola stala, ki kazala bo v noči tudi, kam poslati nova mi pisala, kako se dan v tebi sveti, kako si sveta, ko poleti brez okoli zgoraj skačeš in v kakšne sanje me prebudi.

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License