Reflektor

Spletni medij za kulturo in politiko

BETA

Kategorije/Rubrike:

7, izbrano, politika, volitve 2010

Odzivi:

Ni komentarjev

Andrej Urbanc · Monday, 18. October 2010 ob 22:39

Naslednji dan bo še vedno oktober.

Morda bo kaj manj sivo, lahko pa tudi dežuje. Ura bo enako hitro tričetrt na štiri popoldne, hrup z ulice bo podobno glasen, do Big Brotherja bomo odštevali približno tako počasi kot kak dan prej. V zraku bo točno tistih 30, 40 ali 50 let rutinskega prenašanja, ki je za naključnega opazovalca skoraj prepir, kot ga je bilo prejšnji teden, in ga bo tudi recimo decembra. Večina znancev bo enako mlačnih oči kot včeraj. Morda bodo vnuki prižgali kak nasmeh, vendar – kaj pa oni vedo, kaj jih čaka. Takle mamo bo tudi na ta dan količinsko isto razširjen po podzavesti, kazal se bo v apatičnih obrazih. Sava bo še vedno tiho tekla.

Lahko pa srditi neprivrženci statusa quo množično odidejo ljubit. Bolj ko bodo ljubili, več bo radosti v kranjskem duhu in sinu in očetu. Izbira je v kandidatki, četudi ne Mariji. Sicer bo joj prejoj drugega odstavka.

V naslednjih štirih letih bo duh kranjskih ulic v srditem boju med srditimi privrženci statusa quo, ki bodo svoj srd črpali iz dejstva, da se nič ni spremenilo, ter srditimi neprivrženci, ki bodo svoj srd črpali iz dejstva, da pač en dan pred naslednjim dnem niso volili. Precej kmalu se bo verjetno zgodilo, da bo precej srditih neprivržencev svoj srd potešilo v Ljubljani, opa, tam imajo Kinodvor, BTC na dosegu trole, Metelkovo, boljše plače, fajn klube in restavracije … Hej, zakaj bi se človek sploh še vozil z dela domov v Kranj, če je lahko dom in delo kar Ljubljana?! Najemnine so sicer visoke, začetek je pa vseeno, ne? Zakaj bi kdo, ki kaj misli, spregledal to čudovito priložnost in se vrnil med srdite privržence srditega statusa quo?

In tako bodo pravzaprav brez plamena, ognja in krvi srditi neprivrženci prepustili kranjski duh srditim privržencem, ki bodo s tem ostali brez plamena, ognja in krvi, in bodo še bolj srditi. In bodo rekli: zunaj je dež in sivina, mraz in vlaga, komu se bo v takem ljubilo iti ljubit? Ali: zunaj je sonce, Bled ni v navadi, gremo raje en krog z vozičkom in “našima tamladima” okrog Planine. Mogoče bomo srečali soseda z Ulice Lojzeta Hrovata. Tako so lahko naslednja štiri leta odskočna deska še naslednjemu paru štirih let, da tudi srditi privrženci srditega statusa quo, apatični od apatije, uvidijo, da se pravzaprav ne splača zapravljati nedelj, ne splača zapravljati časa, ne splača tešiti srda. In bodo še bolj še bolj srditi. In še bolj brez plamena, ognja in krvi, in še bolj brez Strategije trajnostnega razvoja MOK do leta 2023. Ampak oni že vejo.

Naslednji dan bo še vedno oktober, lahko pa srditi neprivrženci statusa quo množično odidejo ljubit. Bolj ko bodo ljubili, več bo radosti v kranjskem duhu in sinu in očetu. Izbira je v kandidatki, četudi ne Mariji. Sicer bo joj prejoj drugega odstavka.

*uporaba besede kandidatka v ženski slovnični obliki seveda ne velja za oba spola.

Kaj pa ti misliš?

Ime (obvezno):

E-pošta (obvezno) - ne bo prikazana:

Domača stran:

Pri komentiranju lahko uporabiš naslednje XHTML oznake:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reflektor je spletni medij vsaj za kulturo in ustvarjanje.

Reflektor smo vsaj Matic, Danaja, Andrej, Mojca, Maruša, ne nujno v takem vrstnem redu. Prijavi se

Pišemo o kulturnih produktih in o kulturi širše. Ustvarjamo tudi lastno kulturo v mnogo njenih oblikah.

Več informacij o Reflektorju je tule.

Glavni in odgovorni urednik:
Andrej Urbanc


| Reflektor in Facebook.


Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons: Priznanje avtorstva-Nekomercialno 2.5 Slovenija.

Creative Commons License